Samenwerking Icoinic Delta Neutral Fund

Nieuw cryptofonds is eerste dat vertrouwen Better Options krijgt
De Amsterdamse beurshandelaar en -dienstverlener Better Options heeft bekendgemaakt te gaan samenwerken met het eveneens Amsterdamse cryptobeleggingsfonds Icoinic. Better Options gaat het nieuw te lanceren cryptofonds van Icoinic, het Delta Neutral Fund, aanbieden. Daarnaast belegt Better Options voor eigen rekening in het fonds.


De eerste stappen in de crypto

Met deze samenwerking zet Better Options de eerste stappen in crypto. Edward Nooy, partner in het bedrijf, legt uit: “Wij zijn een traditionele handelspartij en willen geen mening uitspreken over crypto. Toch steunen we het Delta Neutral Fund van Icoinic. We zijn overtuigd van het succes van hun concept omdat ze geen buy-and-hold strategie hebben, maar winst halen uit bewegingen in de markt. Ze nemen dus geen vaste positie in. Daarom vinden wij het als handelaren en beleggers heel interessant.”

Stabiel rendement

Het Icoinic Delta Neutral Fund streeft naar een stabiel gematigd tot hoog rendement. Dit rendement komt voort uit efficiënte handel op de inefficiënties in de cryptomarkten. Het fonds rekent daarom op een positief rendement in zowel een dalende als een stijgende cryptomarkt. Het succes van de handel is niet primair afhankelijk van prijsniveaus, maar van de liquiditeit en activiteit in de markt. Het fonds is bedoeld als anker in een volatiele markt. Better Options-partner Peter Siegmann:
Door die strategie van verdienen aan marktactiviteit hoef je geen uitgesproken believer te zijn om toch geld te kunnen verdienen in crypto. Ook als de markt daalt kunnen we er nog steeds van profiteren.

Tijd is rijp

Het zaadje voor de samenwerking tussen Better Options en Icoinic is twee jaar geleden geplant, toen Siegmann aan Icoinic-oprichter Arthur Stolk suggereerde een neutraal cryptofonds op te zetten. Nu datfonds een feit is, zet Better Options de schouders eronder. Siegmann legt uit: “Icoinic is onze buurman op Beursplein 5. Wij hebben ze daar in korte tijd zien uitgroeien van een ongereguleerd clubje met een paar mensen, tot een zeer professioneel beleggingsfonds. Ze zijn opgenomen in het AFM-register, hebben hun compliance goed op orde en hebben alle functies netjes gescheiden. Op dit moment in hun ontwikkeling hebben zij de juiste mensen, de juiste systemen en de juiste handelssystematiek om van dit fonds een groot succes te maken. De tijd is er bovendien rijp voor. Dit is het eerste cryptofonds waar wij in geloven. We beleggen er dus ook voor eigen rekening in.”

Risico’s

Verwachte rendementen zijn nooit zonder risico’s. Edward Nooy: “Natuurlijk kleven er risico’s aan, daar sluiten we onze ogen niet voor. Een daarvan is dat er gehandeld wordt via buitenlandse platformen die minder goed gereguleerd dan wat wij als gangbaar beschouwen. Maar omdat het fonds geen long-term positie inneemt en alleen profiteert van inefficiënties, hebben we toch meer dan voldoende vertrouwen om dit fonds aan te bevelen, aan onze klanten en onszelf.”


MEER INFORMATIE OVER

Better Options

Better Options is in 2008 opgericht door een groep handelaren. Door gezamenlijk naar buiten te treden konden ze de laagste transactiekosten bedingen. De handelsruimte van Better Options bestrijkt een groot deel van de handelsvloer van Beursplein 5. Via Better Options kunt u uw eigen handeldesk verkrijgen op Beursplein 5. Ook ambitieuze handelaren buiten Beursplein 5 kunnen zich nu aansluiten. Bovendien biedt Better Options nieuwe handelaren of mensen die geïnteresseerd zijn in handelen in zes stappen een uniek leerprogramma.MEER INFORMATIE OVER

Icoinic Capital

Gevestigd in het financiële hart van de Amsterdamse beurs vormt Icoinic Capital de hoeksteen van cryptovaluta op de beurs. Als een van de eerste Nederlandse crypto vermogensbeheerders optimaliseert Icoinic Capital de prestaties in de cryptomarkt voor particulieren en bedrijven. Met een zelfontwikkeld algoritme en prijswinnende fondsen heeft Icoinic Capital een onderscheiden propositie te pakken. Icoinic Capital streeft naar een veilige, makkelijke en slimme manier om te investeren in crypto en ontzorgt haar klanten daarin volledig.VUL HET CONTACTFORMULIER IN EN WIJ NEMEN CONTACT MET U OP

Meer informatie?
    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.